Hayabusa Turbo

Vårt senaste interna projekt.

Det är inte unikt på något vis att turboladda en Suzuki Hayabusa. Men i detta projekt ville vi använda motorcykeln utsökta originalavgassystem som med en enkel modifiering blev ett mycket väl fungerande 4:2:1-avgassystem. Turbon monterades på längden under höger passagerarfotpinne. Hayabusans motor får bra hjälp av ett korrekt anpassat avgassystem för att utnyttja ventilöverlappet och ger sisådär 20 hk mer för ett givet laddtryck än när man monterar turbon bakom framhjulet.

Priset man betalar är responsen men där har vi ett backventilstyrt luftförsörjningssystem som transporterar luft från kompressorn direkt till avgassystemet ungefär som i hyperbar-motorer.

Returoljepump är ett annat område som studeras och gör god nytta för alla låga turboinstallationer. Vi har haft god hjälp av motorsimulering under vårt arbete men också rapid prototyping med olika grenrörsgeometrier och insugningsrör.


Speedlab Corvetten

Speedlab teamet kör Time Attack med sin Corvette replica och gav BoostBusters förtroende att simulera olika turboladdar-koncept runt deras small block V8.

Vi fastnade för en dubbelturboinstallation med twin scroll turbiner och fyra stycken separata wastegatar. Sist vi hade kontakt tror jag att de hade passerat 1000 hk. Det går tungt i motvind…


Zandretti 2.0

Zandretti MK1 är en konceptbil med mittmotor från en Suzuki Hayabusa med turboladdning. Den är amatörbyggd och har framförts i två säsonger på allmänn väg. Hjulupphängningar kommer från Lotus Caterham.

En otrolig körupplevelse…


Iron Knight – Volvo trucks

Iron Knight är världens snabbaste lastbil. Volvo Powertrain AB kontaktade BoostBusters för att få hjälp med överladdningssystemet. Resultatet blev 6 st turboladdare och över 2400 hk.


Turboladdade tvåtaktare

Är det möjligt att turboladda en tvåtakts SI-motor som använder vevhuset som spolpump?

Snöskoterbranchen har faktiskt gjort detta sedan 1980-talet men vanligen på två- och trecylindriga motorer. Numera är dessa tvåtaktare försedda med insprutning vilket gör arbetet enklare. Men kan man turboladda en encylindrig tvåtakts SI-motor med bara 50-125cc? Ja det kan man men det är lite svårare.

Tricket med all tvåtaktsturboöverladdning är att balansera laddtryck och avgastryck och ju mindre motor och färre cylindrar desto svårare. Den väg BoostBusters har valt för att lyckas lösa problemet är att omvandla oförbränt bränsle till värme i avgaserna in i turbinen med en efterbrännkammare inte helt olik tekniken man hittar på jaktplan. Vi har tagit ut runt 35 [hk] ur en 50 cc AM6 Minarelli-motor.

Den Aprilia RS 125 som ni ser på bilden utvecklade 70 [hk] i bromsbänken och utgör grunden för Lennarths doktorandstudier på Chalmers. En tillämpning är en streamliner MC för Land Speed Record 100cc på Bonneville som byggs just nu i England.